• facebook
  • twitter
  • linkedin
planta estat actual

Estat actual

planta distribució

Proposta. Distribució

seccio longitudinal S1

Proposta. Secció longitudinal S1

IZAKAYA


Emplaçament:

C/Sagués, Barcelona

Superfície: 87,00m²

Projecte (estudis previs): febrer 2013

Promotor: privat


El projecte consisteix en la reforma d'un local en planta baixa per convertir-lo en un "izakaya": un típic bar o restaurant japonès, on s'acostuma a prendre i picar alguna cosa, generalment plats petits i variats, després de la feina. La geometria en planta queda articulada per un mur que ressegueix longitudinalment l'espai des de l'accés fins al fons del pati. La finalitat d'aquest tancament és doble. D'una banda, separar el programa públic (zona de taules i barra) dels espais


de servei (magatzem, cuina i banys). I, d'altra banda, pensant en el client, es busca potenciar la continuïtat visual i amplitud mitjançant la fragmentació de l'espai en diferents àmbits on seure. La presencia dels materials típics d'aquest tipus de restaurant, com és la fusta combinada en llistons de diferents mida i color, es combina amb la utilització dematerials tradicionals en el nostre entorn, el mosaic hidràulic, per donar un caràcter de calidesa i personalitat.


Aquesta materialitat i textura s'inclou en els mobles i lluminàries (reconvertint algunes de les fusteries de fusta existents en caixes de llum) fets a mida per adaptar-se a l'espai.